مقدمه: اچینگ همزمان مینا و عاج با استفاده ازنسل جدید باندینگهای با مراحل کاری کمتر، کارایی بالینی خوبی نشان داده است. هدف از این مطالعه ارزیابی ریزنشت ترمیمهای کامپوزیتی با استفاده از سیستمهای چسبنده نسل پنجم و هفتم در دندانهای شیری می باشد.
مواد و روش ها: این مطالعه بر روی ۴۵ دندان شیری سالم کشیده شده انسان انجام شد. پس از تهیه حفره کلاس V ، نمونه ها بطور تصادفی و با توجه به نوع باندینگ بکاررفته شامل Single Bond 2, Clearfil S3 Bond و G Bond به ۳ گروه ۱۵ تایی تقسیم شدند. پس از کاربرد مواد چسبنده، دندانها با کامپوزیت Z250 پر شدند. ریزنشت
لب های انسیزال و ژینژیوال بطور جداگانه به کمک رنگ آمیزی با فوشین بازی ۲% و بر پایه سیستم رتبه بندی ۳-۰ نمره گذاری شد. داد ه ها با آزمون Kruskal Wallis و Mann_whitney U tests آنالیز گردید.
یافته ها: بطور کلی نمره ریزنشت در لبه انسیزال (۰/۹۴ ± ۰/۵۸) و ژینژیوال (۰/۱۹±۱/۰۶) تفاوت معنی داری نداشت . همچنین هیچ اختلاف معنی داری بین ریزنشتهای انسیزالی و ژینژیوالی با توجه به نوع باندینگ به کار رفته وجود نداشت.
نتیجه گیری: با توجه به مراحل کاری کمتر و خطر کمتر آلودگی به بزاق، ماده باندینگ عاجی نسل هفتم می تواند در ترمیم حفرات کلاس V دندانهای شیری بکار رود .
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |