مقدمه: مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر شیوه نوردهی و رنگ کامپوزیت های با پایه متاکریلات و پایه سایلوران بر افزایش دما حین پلیمریزاسیون رزین کامپوزیت ها انجام شد.
مواد و روش ها: در این مطالعه آزمایشگاهی ۹۰ نمونه از دو نوع کامپوزیت، با پایه متاکریلات و کامپوزیت با درصد انقباض پایین با پایه سایلوران در سه گروه، گروه۱: Filtek Z250 (رنگ A3)، گروه ۲: Filtek Z250 (رنگ B2) وگروه ۳: Filtek P90 (رنگ A3) استفاده شد. برای ارزیابی تغییرات حرارتی ۱۵ نمونه به روش standard و ۱۵ نمونه به روش soft start به مدت ۴۰ ثانیه نوردهی شدند. برای ثبت تغییرات حرارتی از یک ترموکوپل نوع K استفاده شد.
یافته ها: افزایش دما در کامپوزیت سایلوران بیس (گروه ۳) نسبت به کامپوزیت متاکریلات بیس (گروه ۱) بیشتر بود (P<0.001). افزایش دما در رنگ روشن تر (گروه ۲) بیشتر از رنگ تیره تر (گروه ۱) بود (P<0.001). شیوه نوردهی standard بیشتر از شیوه نوردهی soft start موجب افزایش دما شد، که این تفاوت تنها در گروه ۲ آشکار بود (P<0.001). در تمامی گروه ها افزایش زمان نوردهی موجب افزایش دما شد و الگوی افزایش دما در طول ۱۰ ثانیه ابتدایی پلیمریزاسیون در مورد شیوه نوردهی soft start در مقایسه با شیوه نوردهی standard در گروه ۲ و ۳ همخوانی نداشت; الگوی افزایش دما در مورد شیوه نوردهی soft start ملایم تر بود(P<0.001).
نتیجه گیری: نتایج نشان داد که فاکتورهای نوع و رنگ کامپوزیت و همچنین شیوه نوردهی بر تغییرات حرارتی کامپوزیت های مورد بررسی در مطالعه حاضر اثر گذار هستند.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |