[صفحه اصلی ]   [Archive]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 4، شماره 1 - ( 12-1393 ) ::
برگشت به فهرست نسخه ها
اثر کلینیکی و بیوشیمیایی شکلات تلخ بر پریودنتیت مزمن
روشنک رودگریان، نیلوفر جنابیان* ، علی اکبر مقدم نیا ، مهدی پور امیر ، فاطمه خدیر
،گروه پریودنتیکس، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بابل،بابل-ایران. ، njenabian@hotmail.com
چکیده:   (16618 مشاهده)

مقدمه: ترکیبات آنتی اکسیدان از جمله کاکائو می توانند فوایدی در درمان التهاب از جمله پریودنتیت داشته باشند. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر مصرف کاکائو در پریودنتیت مزمن متوسط می باشد.

مواد و روش ها: یک کار آزمایی بالینی یک سویه کور بر روی ۴۰ بیمار صورت گرفته است که به صورت تصادفی به دو گروه ۲۰ نفره تقسیم گردیدند. گروه درمان ۳۰ گرم شکلات تلخ (۷۸% کاکائو) و گروه کنترل ۵/ ۲۲گرم شکلات سفید (بدون کاکائو)، سه بار در روز، به مدت چهار هفته دریافت نمود. نمونه های بزاق در زمان شروع مطالعه و بیست و هشتمین روز پس از شروع مصرف شکلات از بیماران جمع آوری گردید. عمق پروبینگ پاکت، شاخص لثه ای (Loe and Silness) ، شاخص تغییر یافته خونریزی پاپیلاری (Barnett) و میزان از دست رفتن چسبندگی کلینیکی در زمان شروع مطالعه، هفته های دوم، چهارم، ششم و هشتم پس از آن در دندانهای رمفورد اندازه گیری شد. ظرفیت تام آنتی اکسیدان و اکسیداسیون لیپیدی بزاق توسط روش Ferric reducing antioxidant power (FRAP) و Tiuborbituric acid reactive substances (TBARS) اندازه گیری شد. یافته های حاصل از پارامتر های کلینیکی با آزمون های t-test و Repeated measures test و یافته های حاصل از پارامترهای بیوشیمیایی با آزمون t-test آنالیز شده و مورد مقایسه قرار گرفته است.

یافته ها: مقایسه داخل گروهی پارامتر های کلینیکی در هر دو گروه از لحاظ آماری معنادار بود (0.0001>P) در مقایسه ی بین گروهی پارامتر های کلینیکی شاخص تغییر یافته خونریزی پاپیلاری در گروه درمان کاهش معنی دار از لحاظ آماری نشان داده است ( 0.03>P) تغییرات شاخص لثه ای و شاخص تغییر یافته خونریزی پاپیلاری در هفته های چهارم (0.008>P)، ششم (0.008>P) و هشتم از لحاظ آماری در گروه درمان معنی دار بوده است. گروه درمان در مقایسه با گروه کنترل افزایش معناداری در ظرفیت تام آنتی اکسیدان (0.00001>P) و کاهش معناداری در اکسیداسیون لیپیدی (0.015>P) بزاق نشان داده است.

نتیجه گیری: مصرف شکلات تلخ منجر به افزایش ظرفیت تام آنتی اکسیدان بزاق، کاهش اکسیداسیون لیپیدی بزاق و کاهش التهاب و خونریزی لثه ای می گردد.

واژه‌های کلیدی: پریودنتیت مزمن، کاکائو، پلی فنول، آنتی اکسیدان ها، بزاق، پراکسیداسیون لیپیدی، کار آزمایی بالینی، تصادفی
متن کامل [PDF 636 kb]   (3456 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: پریودنتیکس
* نشانی نویسنده مسئول: دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل-ایران.
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Roodgaryan R, Jenabian N, Moghadamnia A A, Pouramir M, Khadir F. Clinical and biochemical effects of dark chocolate in moderate chronic periodontitis. Caspian J Dent Res. 2015; 4 (1) :43-49
URL: http://cjdr.ir/article-1-152-fa.html

رودگریان روشنک، جنابیان نیلوفر، مقدم نیا علی اکبر، پور امیر مهدی، خدیر فاطمه. اثر کلینیکی و بیوشیمیایی شکلات تلخ بر پریودنتیت مزمن. مجله تحقيقات دندانپزشكي كاسپين. 1393; 4 (1) :49-43

URL: http://cjdr.ir/article-1-152-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 4، شماره 1 - ( 12-1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله تحقیقات دندانپزشکی کاسپین Caspian Journal of Dental Research
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4410