دوره 4، شماره 1 - ( 12-1393 )                   | برگشت به فهرست نسخه ها


XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Roodgaryan R, Jenabian N, Moghadamnia A A, Pouramir M, Khadir F. Clinical and biochemical effects of dark chocolate in moderate chronic periodontitis. Caspian J Dent Res 2015; 4 (1) :43-49
URL: http://cjdr.ir/article-1-152-fa.html
رودگریان روشنک، جنابیان نیلوفر، مقدم نیا علی اکبر، پور امیر مهدی، خدیر فاطمه. اثر کلینیکی و بیوشیمیایی شکلات تلخ بر پریودنتیت مزمن. مجله تحقيقات دندانپزشكي كاسپين. 1393; 4 (1) :43-49

URL: http://cjdr.ir/article-1-152-fa.html


،گروه پریودنتیکس، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بابل،بابل-ایران. ، njenabian@hotmail.com
چکیده:   (18324 مشاهده)

مقدمه: ترکیبات آنتی اکسیدان از جمله کاکائو می توانند فوایدی در درمان التهاب از جمله پریودنتیت داشته باشند. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر مصرف کاکائو در پریودنتیت مزمن متوسط می باشد.

مواد و روش ها: یک کار آزمایی بالینی یک سویه کور بر روی ۴۰ بیمار صورت گرفته است که به صورت تصادفی به دو گروه ۲۰ نفره تقسیم گردیدند. گروه درمان ۳۰ گرم شکلات تلخ (۷۸% کاکائو) و گروه کنترل ۵/ ۲۲گرم شکلات سفید (بدون کاکائو)، سه بار در روز، به مدت چهار هفته دریافت نمود. نمونه های بزاق در زمان شروع مطالعه و بیست و هشتمین روز پس از شروع مصرف شکلات از بیماران جمع آوری گردید. عمق پروبینگ پاکت، شاخص لثه ای (Loe and Silness) ، شاخص تغییر یافته خونریزی پاپیلاری (Barnett) و میزان از دست رفتن چسبندگی کلینیکی در زمان شروع مطالعه، هفته های دوم، چهارم، ششم و هشتم پس از آن در دندانهای رمفورد اندازه گیری شد. ظرفیت تام آنتی اکسیدان و اکسیداسیون لیپیدی بزاق توسط روش Ferric reducing antioxidant power (FRAP) و Tiuborbituric acid reactive substances (TBARS) اندازه گیری شد. یافته های حاصل از پارامتر های کلینیکی با آزمون های t-test و Repeated measures test و یافته های حاصل از پارامترهای بیوشیمیایی با آزمون t-test آنالیز شده و مورد مقایسه قرار گرفته است.

یافته ها: مقایسه داخل گروهی پارامتر های کلینیکی در هر دو گروه از لحاظ آماری معنادار بود (0.0001>P) در مقایسه ی بین گروهی پارامتر های کلینیکی شاخص تغییر یافته خونریزی پاپیلاری در گروه درمان کاهش معنی دار از لحاظ آماری نشان داده است ( 0.03>P) تغییرات شاخص لثه ای و شاخص تغییر یافته خونریزی پاپیلاری در هفته های چهارم (0.008>P)، ششم (0.008>P) و هشتم از لحاظ آماری در گروه درمان معنی دار بوده است. گروه درمان در مقایسه با گروه کنترل افزایش معناداری در ظرفیت تام آنتی اکسیدان (0.00001>P) و کاهش معناداری در اکسیداسیون لیپیدی (0.015>P) بزاق نشان داده است.

نتیجه گیری: مصرف شکلات تلخ منجر به افزایش ظرفیت تام آنتی اکسیدان بزاق، کاهش اکسیداسیون لیپیدی بزاق و کاهش التهاب و خونریزی لثه ای می گردد.

متن کامل [PDF 636 kb]   (4418 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: پریودنتیکس
* نشانی نویسنده مسئول: دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل-ایران.

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات دندانپزشکی کاسپین می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Caspian Journal of Dental Research

Designed & Developed by : Yektaweb