مقدمه: تغییر رنگ کامپوزیت های رزینی یک مشکل عمده است . فاکتور های بسیاری با تغییر رنگ مواد در محیط دهان ارتباط دارند . هدف از این مطالعه ارزیابی تغییرات رنگی یک نانوکامپوزیت است که با منبع نوری کوارتز - تنگستن - هالوژن ( QTH ) و دیود نوری ( LED ) کیور شده باشد.
مواد و روش ها : ۸۰ نمونه به شکل دیسک با استفاده از کامپوزیت Filtek Z350 XT آماده سازی شدند . نمونه ها توسط دو دستگاه LED ( Valo و BluephaseC5 ) و ( Astralis۷) QTH با دو شدت متفاوت (mW/Cm2 400،750 )کیور شدند . رنگ مواد قبل و بعد از غوطه وری در محلول چای و بزاق مصنوعی اندازه گیری شد . میانگین Δ E با استفاده از دو روش آماری ANOVA و تست Tukey ارزیابی شد.
یافته ها: در نمونه های غوطه ور شده در بزاق مصنوعی، نمونه های کیور شده با Astralis۷ (400 mW/Cm2 ) و BluephaseC5 به طور معنی داری، ثبات رنگی بیشتری را از خود نشان دادند . و در نمونه های غوطه ور شده در چای، نمونه های کیور شده با BluephaseC 5 به طور معنی داری کمترین تغییرات رنگی را دارا بودند.
نتیجه گیری : نوع دستگاه نوری بر ثبات رنگ اثر ندارد . احتمالاً زمان تابش و تقابل بین نوع دستگاه نوری و آغازگر موجود در کامپوزیت مهمترین فاکتور های موثر بر ثبات رنگی هستند.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |