Rezaei Talarposhti K, Amoian B, Moghadamnia A A, Khafri S. Evaluation of periodontal health in patients taking atorvastatin. Caspian J Dent Res 2018; 7 (2) :30-37
URL:
http://cjdr.ir/article-1-243-fa.html
رضائی تالارپشتی کوثر، عموئیان بابک، مقدم نیا علی اکبر، خفری ثریا. بررسی سلامت پریودنتال در بیماران مصرف کننده داروی آتورواستاتین. مجله تحقيقات دندانپزشكي كاسپين. 1397; 7 (2) :30-37
URL: http://cjdr.ir/article-1-243-fa.html
مرکز تحقیقات سلامت و بهداشت دهان، پژوهشکده سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران. ، amoian@yahoo.com
چکیده: (7994 مشاهده)
مقدمه: بیماری پریودنتال بیماری مزمن التهابی است که در بزرگسالان شایع تر است. با توجه به اثر ضد التهابی استاتین ها و نیاز به پیدا کردن اثرات این داروها در پیشگیری و درمان بیماری های پریودنتال، این مطالعه به منظور بررسی اثر آتورواستاتین در سلامت پریودنتال انجام شد.
مواد و روش ها: در این مطالعه اثر آتورواستاتین بر سلامت پریودنتال با ارزیابی شاخص پلاک، عمق پاکت (PPD)، شاخص لثه (GI) و خونریزی حین پروبینگ (BOP) مورد بررسی قرار گرفت. بیماران با شاخص پلاک بین ۱ تا ۲ در مطالعه قرار گرفتند و افرادی که آتورواستاتین را برای حداقل ۳ ماه مصرف کرده بودند به عنوان گروه مورد و افرادی که آتورواستاتین را مصرف نکرده بودند به عنوان گروه شاهد در نظر گرفته شدند.
یافته ها: در مجموع ۱۳۸ بیمار (۵۰ بیمار در گروه آتورواستاتین و ۸۸ بیمار در گروه شاهد) شامل می شدند. میانگین عمق پاکت در گروه آتورواستاتین ۰/۳۵± ۲/۰۳ میلی متر و در گروه شاهد۰/۳۱± ۲/۸میلیمتر بود (p=0.335).میانگین شاخص خونریزی در گروه آتورواستاتین ۰/۱۴± ۰/۲۰و در مقایسه با گروه شاهد ۰/۱۷±۰/۲۰بود، 0.001)>p( شاخص GI در گروه اتورواستاتین ۰/۳۳± ۱/۲۹بود در مقایسه با گروه شاهد ۰/۴۰±۱/۲۰ (p=0.218).
نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان دهنده تاثیر استفاده از آتورواستاتین بر کاهش خونریزی حین پروبینگ در بیماران مصرف کننده این دارو است. عمق پاکت و شاخص لثه ای بین گروه آتورواستاتین و گروهی که این دارو را مصرف نمیکردند تفاوت معنی داری نداشت.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشي |
موضوع مقاله:
پریودنتیکس
* نشانی نویسنده مسئول: دانشکده دندانپزشکی،دانشگاه علوم پزشکی بابل،بابل،ایران. |