مقدمه:در مطالعه حاضر تاثیر آماده سازی سطح عاج بدنبال شستشو با چند محلول بر زاویه تماس استاتیک عامل باندینگ به عنوان معیار سنجش میزان مرطوب شوندگی سطح عاج مورد بررسی قرار گرفته است.
مواد و روش ها: بیست سطح عاجی از ناحیه میانی تاج تهیه و آماده سازی گردیده و به صورت اتفاقی به چهار گروه پنج تایی تقسیم شدند. تمام نمونه ها با استفاده از ژل اسید فسفریک ۳۵٪ به مدت ۱۵ ثانیه اچ شده، سپس به مدت ۳۰ ثانیه شستشو داده شده و خشک شدند. گروه های مورد مطالعه شامل آب (کنترل)، کلرهگزیدین ۰/۲% ،اتانول ۷۰٪ و هیپوکلریت سدیم ۵/۲۵% بوده و نمونه های هر گروه با ۱۰میکرولیتر از محلول مرتبط مرطوب شده و اضافه محلول پس از ۶۰ ثانیه با استفاده از ورق جاذب آب حذف گردید. با استفاده از یک میکروسرنگ، یک قطره عامل اتصال دهنده عاجی Adper Single Bond ۲ روی سطح هر نمونه قرار گرفت. پروفایل و زاویه تماس استاتیک قطره با استفاده از دستگاه اندازه گیری زاویه تماس ثبت و بوسیله نرم افزار مرتبط آنالیز گردید. نتایج بدست آمده با استفاده از تستهای One-way ANOVA و Dunnett’s t در سطح معناداری مورد ارزیابی قرار گرفتند. (p<0.05)
یافته ها: تفاوت آماری بین گروه آب(کنترل) و هیپوکلریت سدیم معنادار بود که به معنای تاثیر منفی هیپوکلریت سدیم برانرژی سطحی عاج میباشد (0.013=p). تفاوت آماری بین گروه آب و اتانول(0.168=p) و همچنین گروه آب و کلرهگزیدین(0.665=p) معنادار نبود.
نتیجه گیری: استفاده از هیپوکلریت سدیم ۵/۲۵٪ حین پروسه شستشوی عاج قبل از باندینگ توصیه نمی شود. شسشتشوی سطح عاج با اتانول ۷۰٪ یا کلرهگزیدین ۰/۲٪ مزیتی در افزایش مرطوب شوندگی سطح عاج نسبت به شستشو با آب نداشته و استفاده از هریک از این محلولها مبتنی بر سایر اثرات کوتاه یا بلندمدت آنها بر فرایند باندینگ می باشد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |