مقدمه : امروزه ترکیبات مختلف کازئین مانند کازئین فسفوپپتید آمورفوس کلسیم ( CPP-ACP ) به طور وسیعی به عنوان جایگزین مناسب برای ترکیبات فلوراید در نظر گرفته میشود. هدف از این مطالعه مقایسه اثر خمیر CPP-ACP و وارنیش فلوراید بر افزایش حساسیت عاجی بود.
مواد و روش ها : در این مطالعه بالینی۳۰بیمار بالغ با طیف سنی ۲۰ تا ۵۰ سال که شکایت اصلی آنها حساسیت دندانی بود در مطالعه شرکت کردند. از دست دادن عاج کمتر از ۰/۵میلیمتر بود. افراد به سه گروه تقسیم شدند در گروه ۱ و ۲به ترتیب افراد با CPP-ACP و وارنیش فلوراید براساس دستورالعمل کارخانه سازنده درمان شدند. گروه ۳ ژل پلاسبو دریافت کردند. یک مقیاس آنالوگ بصری برای ارزیابی پاسخ افراد به هوای فشرده شده و تحریک یخ در زمان پایه، ۷ روز، ۲۸ روز و۶۰ روز بعد از درمان استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل آماری از آزمون آنالیز یکطرفه واریانس آنوا، آزمون تعقیبی دانکن و نرم افزار SPSS Version ۲۱استفاده شد.
یافته ها: نتایج مطالعه تفاوت آماری قابل توجهی بین گروهها نشان داد. در گروه وارنیش فلوراید و گروه خمیر حاوی CPP-ACP ، حساسیت عاجی به طور قابل توجهی نسبت به زمان پایه در مقایسه با نتایج بعد از درمان در روزهای ۷، ۲۸، ۶۰ کاهش یافت (0.05>P). در گروه وارنیش فلوراید و خمیر CPP-ACP از نظر آماری تفاوت قابل توجهی در حساسیت عاجی وجود نداشت.
نتیجه گیری: نتایج نشان داد که هر دو ماده وارنیش فلوراید و خمیر CPP-ACP به طور موثری باعث کاهش حساسیت عاجی در مقایسه با گروه کنترل میشود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |