دوره 3، شماره 2 - ( 6-1393 )                   | برگشت به فهرست نسخه ها


XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Amini-Behbahani A, Kiany F, Farsizadeh B. Indications & predisposing factors of crown lengthening surgery. Caspian J Dent Res 2014; 3 (2) :32-38
URL: http://cjdr.ir/article-1-130-fa.html
امینی بهبهانی ارغوان، کیانی فرین، فارسی زاده بهاره. اندیکاسیونها و فاکتورهای مستعدکننده جراحی افزایش طول تاج. مجله تحقيقات دندانپزشكي كاسپين. 1393; 3 (2) :32-38

URL: http://cjdr.ir/article-1-130-fa.html


،گروه پریودنتیکس، دانشکده دندانپزشکی، واحد بین الملل دانشگاه علوم پزشکی شیراز،،شیراز-ایران. ، farinkiany@yahoo.com
چکیده:   (15137 مشاهده)

 مقدمه : ازآنجائیکه جراحی افزایش طول تاج می تواند برای بیمار همراه با استرس، درد و ناراحتی باشد، شناخت موارد منجر به این جراحی می تواند سبب کاهش نیاز به انجام این جراحی گردد. هدف از انجام این مطالعه، شناخت مهمترین علل نیاز به انجام جراحی افزایش طول تاج می باشد تا بتوان ایده های نوینی را در راستای چگونگی کاهش نیاز به این جراحی در پیشروی کلینیسین ها قرار دهد .

 مواد و روش ها: این مطالعه به صورت مقطعی و بر روی ۴۷۰ بیمار (۱۲-۸۹ سال) ارجاع داده شده برای جراحی افزایش طول تاج انجام گرفت. فرم اطلاعاتی تنظیم شده برای بیماران شامل سن، جنس، شماره دندان مورد نظر، علت نیاز به جراحی، وضعیت ترمیم دندان و نوع آن، شرایط دندان مقابل، کاسپ شکسته (در مورد دندانهای خلفی)، وضعیت درمان ریشه و کیفیت آن و اندازه پست داخل کانال ثبت گردید. داده ها توسط نرم افزار 20 SPSS آنالیزگردید. برای آنالیز داده ها از تستهای Chi – square و fisherś exact استفاده شد. 0.05>p  نیز به عنوان اختلاف معنی دار در نظر گرفته شد.

یافته ها: مهمترین علت ها در مردان و زنان در درجه اول پوسیدگی و در درجه بعد شکستگی بود. بیشترین دندان های نیازمند جراحی افزایش طول تاج به ترتیب پرمولرهای دوم بالاو مولرهای اول پایین بودند.

نتیجه گیری: با توجه به اینکه پوسیدگی و شکستگی به ترتیب بیشترین عوامل مستعدکننده دندان به جراحی افزایش طول تاج می باشند، به نظر می رسد کنترل پوسیدگی همراه با توالی معاینات منظم می تواند تا حد زیادی نیاز به جراحی افزایش طول تاج را به ویژه در سنین بالا مرتفع نماید.

متن کامل [PDF 918 kb]   (13732 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: پریودنتیکس
* نشانی نویسنده مسئول: دانشکده دندانپزشکی، واحد بین الملل دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز-ایران.

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات دندانپزشکی کاسپین می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Caspian Journal of Dental Research

Designed & Developed by : Yektaweb