دوره 11، شماره 1 - ( 12-1400 )                   | برگشت به فهرست نسخه ها


XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Abedi P, Mohyadin Z, Hosseini S, Abbasi M. Effect of diode laser and light-emitting diode (LED) activated bleaching with 35% hydrogen peroxide on microleakage of class-V composite restorations: An in vitro study. Caspian J Dent Res 2022; 11 (1) :8-14
URL: http://cjdr.ir/article-1-358-fa.html
عابدی پویا، محی الدین زهرا، حسینی سارا، عباسی مهدی. تاثیر بلیچینگ با هیدروژن پراکساید ۳۵ درصد همراه با فعال کننده LED و لیزر Diode بر روی میزان ریزنشت ترمیم های کامپوزیت کلاس V: یک مطالعه آزمایشگاهی. مجله تحقيقات دندانپزشكي كاسپين. 1400; 11 (1) :8-14

URL: http://cjdr.ir/article-1-358-fa.html


، گروه ترمیمی ، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، رفسنجان، ایران. ، abassi_mehdi@yahoo.com
چکیده:   (2624 مشاهده)
مقدمه: رادیکال­های آزاد اکسیژن باقیمانده از مواد بلیچینگ قبل از ترمیم کامپوزیت می­توانند باعث افزایش ریزنشت در مینا و عاج شوند و از طرفی تکنیک­های مختلف بلیچینگ در استفاده از منابع نوری در حال پیشرفت هستند . هدف از مطالعه حاضر مقایسه تاثیر بلیچینگ با هیدروژن پراکساید ۳۵ درصد با فعال کننده نور LED و لیزرDiode  بر میزان ریزنشت ترمیم های کامپوزیت می‌باشد.
مواد و روش ها: در این مطالعه آزمایشگاهی، ۸۴ دندان پره‌مولر انسانی، به سه گروه تقسیم شدند: در گروه اول (12n=) پس از گذشت ده روز از اتمام بلیچینگ با هیدروژن پروکساید ۳۵% به تنهایی، تراش حفرات کلاس V و ترمیم  کامپوزیت انجام پذیرفت. در گروه دو و سه (هر کدام 36=n)، دندان ها به ترتیب با لیزر دایود فعال کننده و LED تحت بلیچینگ قرار گرفتند.پس از آن هر یک به سه زیر گروه مساوی (12n=) تقسیم شده و پس از گذشت سه، پنج و ده روز تراش حفره و ترمیم‌ کامپوزیت انجام پذیرفت. ریزنشت در مارژین های مینایی و عاجی با استفاده از فتوگراف های دیجیتال  بررسی شد. داده‌ها توسط آزمون های Friedman و Wilcoxon Signed Ranks  تحلیل شدند(0.05p< ).
یافته ها: کمترین میزان ریزنشت در مارژین مینایی مربوط به زیرگروه ده روزه در گروه لیزر دایود (
۳۸/۰±۱۷/۰) و در مارژین عاجی زیر گروه ده روزه در گروه لیزر دایود (۰۳/۱±۵۰/۰) بود. همچنین بیشترین میزان ریزنشت در گروه LED در زیرگروه سه روزه مارژین عاجی (۴۲/۰±۷۸/۲) بود. زیرگروه پنج روزه در بلیچینگ فعال شده با لیزر diode نسبت به گروه شاهد ریزنشت کمتری داشت (0.042=P).
نتیجه گیری: با توجه به نتایج به نظر می­رسد بلیچینگ فعال شده با لیزر دایود با هیدروژن پراکساید ۳۵ درصد نسبت به گروه شاهد و بلیچینگ فعال شده با LED اثر بهتری در کاهش ریزنشت با فاصله زمانی پنج تا ده روز تا ترمیم کامپوزیت دارد.
متن کامل [PDF 570 kb]   (1322 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: دندانپزشکی ترمیمی
* نشانی نویسنده مسئول: دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، رفسنجان، ایران.

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات دندانپزشکی کاسپین می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Caspian Journal of Dental Research

Designed & Developed by : Yektaweb