دوره 4، شماره 1 - ( 12-1393 )                   | برگشت به فهرست نسخه ها


XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bagherian M, Mesgarani A, Haghanifar S, Soleimani A, Mirzaeerad S, Khafri S et al . Comparative evaluation of fracture and defect in reciproc and rotary files in severe curved root canals. Caspian J Dent Res 2015; 4 (1) :30-36
URL: http://cjdr.ir/article-1-146-fa.html
باقریان مهدیس، مسگرانی عباس، حقانی فر سینا، سلیمانی علی، میرزایی راد سینا، خفری ثریا و همکاران.. بررسی مقایسه ای ایجاد نقص و شکستگی در فایل های reciproc وrotary در کانال های با انحنای شدید. مجله تحقيقات دندانپزشكي كاسپين. 1393; 4 (1) :30-36

URL: http://cjdr.ir/article-1-146-fa.html


،مرکز تحقیقات مواد دندانی، گروه اندودنتیکس، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بابل،بابل-ایران. ، a_mesgarani@yahoo.com
چکیده:   (16294 مشاهده)

مقدمه: آماده سازی کانال ریشه دندان یکی از مهمترین مراحل در طی درمان کانال ریشه می باشد، با توجه به اینکه کاهش نقص و شکست در فایل ها سبب موفقیت بیشتر در درمان ریشه دندان می شود. هدف از این مطالعه بررسی مقایسه ای نقص و شکست در فایل های rotary و reciproc در کانال های ریشه دندان با انحنای شدید می باشد.

مواد و روش ها: در این مطالعه آزمایشگاهی ۶۰کانال مزیال دندان های مولر انسانی با اپکس بسته و انحنای کانال بالای ° ۳۰ به دو گروه تقسیم شدند: در گروه اول از فایل های rotaryM-two شماره ۲۵,۲۰,۱۵و در گروه دوم از فایل (R25) رسیپروک برای فایلینگ کانال ها استفاده گردید. به دنبال استفاده از هر فایل جهت بررسی وجود نقص یا شکست از ذره بین ۸× در جهات مختلف بررسی صورت پذیرفت و در صورت مشاهده هر گونه نقص یا شکست، فایل جدید جایگزین می گردید. به این ترتیب شمار کانال های آماده سازی شده با هر فایل، تعداد فایل های دچار نقص یا شکست و نیز محل شکستگی فایل در کانال ریشه در هر دو گروه ثبت شد، سپس با استفاده از نرم افزار SPSS ورژن۲۲ منحنی بقای کاپلن مایر برای هر گروه رسم شده و از آزمون لوگ رانک برای مقایسه میان دو گروه استفاده گردید.

یافته ها: در مجموع ۹ فایل در سیستم روتاری دچار نقص و شکست شدند (۷ فایل دچار شکست و۲ فایل دچار نقص شدند.) در سیستم رسیپروک ۴ فایل دچار شکست شده و موردی از نقصی مشاهده نگردید. میانگین شمار کانال های آماده سازی شده تا زمان نقص یا شکست در سیستم  روتاری  ۳/۳ و در گروه رسیپروک  ۷/۰۶ بوده اما اختلاف بین دو گروه معنادار نبود. در هر دو سیستم rotary و reciproc تمامی فایل ها در یک سوم ا پیکالی دچار شکست شدند.

نتیجه گیری: با توجه به اینکه میزان نقص و شکست فایل ها در دو سیستم rotary و reciproc اختلاف معناداری نداشته، استفاده از سیستم تک فایلی reciproc به دلیل سرعت بالاتر در آماده سازی کانال با انحنای شدید به صرفه تر می باشد.

متن کامل [PDF 718 kb]   (3429 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: اندودنتیکس
* نشانی نویسنده مسئول: دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل-ایران.

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات دندانپزشکی کاسپین می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Caspian Journal of Dental Research

Designed & Developed by : Yektaweb