مقدمه: نویز (نوفه) مطب دندانپزشکی یکی ازعوامل مخاطره آمیز در محیط کار می باشد. یکی ازمهم ترین اثرات نویز افت شنوایی می باشد. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر نویز بر آستانه شنوایی دندانپزشکان شهر بابل انجام شده است.
مواد و روش ها: این مطالعه مقطعی توصیفی- تحلیلی بر روی ۴۰ نفر از دندانپزشکان شهر بابل(گروه مورد) ۴۰ نفر از کارکنان اداری (گروه شاهد) انجام شد.آستانه شنوایی کلیه افراد اندازه گیری شد.میانگین آستانه های شنوایی هریک از گروهها در فرکانس های مختلف محاسبه و با عدد ۱۵ دی سی بل(db) مقایسه گردید. اطلاعات با استفاده از نرم افزار آماری (SPSS17) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و P≤0.05 معنی دار تلقی شد.
یافته ها: میانگین و انحراف معیار آستانه شنوایی برای گوش راست دندانپزشکان و گروه کنترل بدون در نظر گرفتن فرکانس های مختلف به ترتیب db13.6156±9.14210 ( p≤0.036) و 5.4488± 10.0156 db) بود. برای گوش راست به ترتیب 8.7609±12.5115 db و 9254 .5± db10.059 بود. آستانه شنوایی دندانپزشکان جوان و میانسال در گوش راست و چپ تفاوت معناداری نداشت. همچنین آستانه شنوایی دندانپزشکان با سابقه کاری بالای ۱۵ سال و کمتر یا مساوی ۱۵ سال درگوش راست و چپ معنادار نبود. آستانه شنوایی دندانپزشکان مرد و زن فقط در گوش چپ معنادار بود (0.02=p)
نتیجه گیری: در همه فرکانس ها در آستانه شنوایی تغییری وجود داشت. تفاوت مشخصی در گوش چپ خانم ها و آقایان وجود داشت و کاهش شنوایی در آقایان بیشتر بود. همچنین سن و سابقه کار از عوامل تاثیرگذار بر بروز افت شنوایی ناشی از نویز نمی باشد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |