Caspian Journal Of Dental Research
مجله تحقيقات دندانپزشكي كاسپين
Caspian J Dent Res
Medical Sciences
http://cjdr.ir
1
admin
2251-9890
2322-2395
10.22088/cjdr
14
13
en
jalali
1392
6
1
gregorian
2013
9
1
2
2
online
1
fulltext
en
خاصیت آنتی اکسیدانی تام و تغییرات pH بزاق و پلاک دندانی کودکان ۱۱-۶ سال به دنبال مصرف شیرهای طعم دار
Total antioxidant property and pH change of dental plaque and saliva in 6-11-year-old children after consumption of flavored milk
کودکان
Pedodontics
مقاله پژوهشي
Research Paper
<p></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size:12px;"><span style="color:#000080;"><strong>مقدمه:</strong></span> خاصیت آنتی اکسیدانی کاکائو و دیگر افزودنی های طعم دار و شکر افزوده به شیر در شیرهای طعم دار اسیدوژنیسیتی این شیرها را تحت سوال می برد. این مطالعه به هدف بررسی تغییرات pH پلاک و بزاق و میزان آنتی اکسیدانی شیرهای طعم دار در کودکان انجام شد.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size:12px;"><span style="color:#000080;"><strong>مواد و روش ها:</strong></span> این مطالعه تجربی روی ۴۲ نمونه پلاک دندانی و ۴۲ نمونه بزاق کودکان ۱۱-۶ سال انجام شد. شیرهایی با طعم های توت فرنگی، کاکائو، عسل، موز و شیر معمولی همه از یک کارخانه و با یک تاریخ تولید بررسی شدند. قبل از مطالعه کودکان تحت پروفیلاکسی قرار گرفتند و سپس جهت تجمع پلاک برای ۴۸ ساعت بهداشت دهانی را رعایت نکردند. در روز سوم کودکان به ۷ گروه ۶ نفره تقسیم شدند. ابتدا پلاک بالای لثه ای با استفاده از اکسکاوتور شماره ۳ که با نیروی یکسان ۲ بار بر سطح دندان های مورد نظر کشیده شد و سپس بزاق آنها به آنها به روش Spitting جمع آوری شد. هر کودک ۱۰ سی سی شیر طعم دار را ۱ دقیقه در دهان قرقره کرد. سپس نمونه های تازه پلاک بعد از ۵، ۱۰، ۲۰، ۳۰ دقیقه و نمونه های بزاق فوراً، ۵، ۱۰، ۲۰، ۳۰ دقیقه جمع آوری شدند و pH آن ها با استفاده از pH متر ( Basic۲۰+, Crisom ) اندازه گیری شد. جهت بررسی خاصیت آنتی اکسیدانی شیرهای مورد مطالعه از روش(FRAP ) Ferric Reducing Ability Of Plasmaاستفاده کردیم. اطلاعات بدست آمده با استفاده از آزمونهای آماری آنالیز واریانس و تست تعقیبی توکی و آزمون تی زوج و Anova Reapeted Measures مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size:12px;"><span style="color:#000080;"><strong>یافته ها:</strong> </span>پس از ۳۰ دقیقه شیر عسل به کمترین مقدار <span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-family:times new roman,serif;"> (</span>۰/۳۰ <span style="font-family:times new roman,serif;">±</span>۰/۷۴</span>) و شیر موز به بیشترین میزان ( <span style="font-family:times new roman,serif;">۰/۲۵</span> <span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-family:times new roman,serif;">±</span></span><span style="font-family:times new roman,serif;">۱/۳۸</span>) سبب کاهش pH پلاک شدند(0.05≥p). در پایان ۳۰ دقیقه تغییرات pH بزاق نسبت به pH اولیه اختلاف معنی داری نداشت. شیر کاکائو دارای بیشترین (۱۰۰۰ میکرو مول/لیتر) و شیر موز دارای کمترین (میکرو مول/لیتر<span style="font-family:times new roman,serif;">۷۰۶/۲۵ </span>) غلظت آنتی اکسیدانی هستند.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size:12px;"><span style="color:#000080;"><strong>نتیجه گیری</strong>:</span> مصرف شیر عسل, شیر کاکائو و شیر قهوه به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی بالاتر و کاهش کمتر pH پلاک برای کودکان توصیه می شود.</span></p>
<p style="text-align: justify;"></p>
<hr size="1" width="33%" ><p></p><p></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-family: tahoma;"><span style="color: rgb(0, 0, 128);"><strong>Introduction:</strong> </span>The antioxidant properties of chocolate and other flavored additives besides the sugar added to milk raises the question about the acidogenecity of flavored milk. This study was conducted to measure the pH changes of dental plaque and saliva after the consumption of flavored milk and evaluate the antioxidant property of them.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-family: tahoma;"><span style="color: rgb(0, 0, 128);"><strong>Methods:</strong></span> This study was performed on 42 samples of dental plaque and 42 samples of saliva in 6-11 year old school going children. Milk with flavors of strawberry, chocolate, banana, honey and slim milk were evaluated, all from the same manufacturer with a similar production date. At the beginning of the study on the first day, children were given thorough oral propHylaxis and they were instructed to avoid any method of oral hygiene for 48 hours to permit enough plaque deposition. On the third day the children were divided into 7 groups, 6 children in each group. The supra-gingival plaque was collected through the help of an excavator #3 which was pulled twice with the same force on the tooth surface. The saliva was collected using spitting technique. Each child swished 10 cc of milk for 1 minute in his/her mouth. Fresh plaque samples after 5, 10, 20 and 30 minutes and saliva samples immediately, after 5, 10, 20 and 30 minutes were collected. The pH of the samples were recorded by a pH testing apparatus (Basic 20+, Crisom). To evaluate the antioxidant property of studied milk, Frap test was performed. The collected readings were reported as mean±SD and analyzed by ANOVA repeated measures, Post hoc Tukey and Paired T-test. In this study, p≤0.05 was considered as significant.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-family: tahoma;"><span style="color: rgb(0, 0, 128);"><strong>Results:</strong> </span>After 30 minutes, honey milk caused the least drop 0.74±0.30 and banana milk caused the highest drop 1.38 0.25 in plaque pH (p≤0.05). After 30 minutes, the pH of saliva showed no significant difference compared to the initial pH. Chocolate milk contained the highest (1000 micromol/liter) and banana milk the lowest (706.25 micromol/liter) antioxidant concentration.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-family: tahoma;"><span style="color: rgb(0, 0, 128);"><strong>Conclusions:</strong> B</span>ecause of the highest antioxidant properties and reduction of dental plaque PH to a lesser extent, milk with honey, chocolate and coffee is more recommended for children.</span></p>
<p></p>
شیر, پلاک دندانی, بزاق, کودکان, ظرفیت آنتی اکسیدانی,pH
Milk, Dental plaque, Saliva, Antioxidant capacity, pH
15
22
http://cjdr.ir/browse.php?a_code=A-10-132-2&slc_lang=en&sid=1
Effat
Khodadadi
عفت
خدادادی
100319475328460015720
100319475328460015720
No
,Department of Pedodontics, Faculty of Dentistry, Babol University of Medical Sciences, Babol-Iran.
،گروه دندانپزشکی کودکان، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بابل،بابل-ایران.
Nafiseh
Ghasemi
نفیسه
قاسمی
100319475328460015721
100319475328460015721
No
,Faculty of Dentistry, Babol University of Medical Sciences, Babol-Iran.
،دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بابل،بابل-ایران.
Mehdi
Pouramir
مهدی
پورامیر
pouramir@yahoo.com
100319475328460015722
100319475328460015722
Yes
,Department of Biochemistry and Biophysics, Faculty of Medicine, Babol University of Medical Sciences, Babol-Iran.
،گروه بیوشیمی و بیوفیزیک، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بابل،بابل-ایران.
Ali
Bijani
علی
بیژنی
alibijani@yahoo.com
100319475328460015723
100319475328460015723
No
,Non-Communicable Pediatrics Diseases Research Center, Babol University of Medical Sciences, Babol-Iran.
،مرکز تحقیقات بیماری های غیرواگیر کودکان، دانشگاه علوم پزشکی بابل،بابل-ایران.