[صفحه اصلی ]   [Archive]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
بانک مقالات پزشکی
AWT IMAGE
..
Journal DOI

AWT IMAGE

..
:: دوره 10، شماره 1 - ( 12-1399 ) ::
برگشت به فهرست نسخه ها
اثر عصاره های مختلف هسته انگور سیاه بر باکتری های لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و لاکتوباسیلوس کازئی
مطهره زارعی ، مهدی رجب نیا ، علی اکبر مقدم نیا ، ثریا خفری ، عفت خدادادی*
،مرکز تحقیقات سلامت و بهداشت دهان،پژوهشکده سلامت،دانشگاه علوم پزشکی بابل،بابل،ایران. ، Dr_ekhodadadi@yahoo.com
چکیده:   (2947 مشاهده)
مقدمه: به دلیل محدودیت روش های آنتی میکروبیال شیمیایی در درمان پوسیدگی دندان، اخیراً مطالعات بر مواد آنتی باکتریال با منشا گیاهی برای مهار باکتری های عامل پوسیدگی معطوف شده است. هدف از این مطالعه، بررسی اثر عصاره هسته انگور سیاه بر باکتری های لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس وکازئی می باشد.
مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی-مقطعی، هسته انگور vitis vinifera خشک و پودر حاصل برای تهیه عصاره های آبی، الکلی و استونی در ظروف مجزا ریخته و حلال به آن ها اضافه شد. پس از قرار گرفتن در shaker incubatorو عبور از کاغذ صافی، به پلیت منتقل شد. پس از کشت دادن باکتری های لاکتوباسیلوس اسیدفیلوس و کازئی در لوله های حاوی محیط کشت مولر هینتون براث، عصاره های آبی، الکلی و استونی به آنها اضافه شد. لوله ای بدون عصاره به عنوان شاهد در نظر گرفته شد. ترکیب حاصل در محیط شکلات آگار کشت داده شد. غلظت های اولیه ۲، ۴ و۸ میکروگرم/میلی لیتر قادر به مهار رشد باکتری ها نشد لذا غلظت های بالاتر به منظور تعیین MIC مورد بررسی قرار گرفت.نتایج به دست آمده در نرم افزار SPSS-17 و با آزمون های Chi-Square,Mann-Witney و Kruskal Wallis مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. α =0.05 معنی دار تلقی می گردد.
یافته ها: MIC عصاره آبی برای لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و کازئی به ترتیب ۳۲ و ۶۴ میکروگرم بر میلی لیتر به دست آمد. عصاره الکلی در غلظت ۱۲۸ رشد هر دو باکتری را متوقف کرد. و MIC عصاره استونی برای لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس ۶۴ و برای کازئی ۱۲۸ میکروگرم بر میلی لیتر بود. عصاره آبی نسبت به الکلی موثرتر (p=0.016) بود. در حالی که بین عصاره های الکلی و استونی(p=0.1267) و آبی و استونی (p=0.061) تفاوت معناداری وجود نداشت.
نتیجه گیری: خاصیت آنتی باکتریال عصاره آبی هسته انگور سیاه بیش از عصاره الکلی و استونی بود. عصاره های الکلی و استونی در مهار رشد باکتری تفاوت معنی داری نداشتند. بنابراین ممکن است بتوان از عصاره آبی هسته انگور سیاه برای کنترل پوسیدگی استفاده کرد.
واژه‌های کلیدی: انگور سیاه، لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس، لاکتوباسیلوس کازئی، عوامل آنتی باکتریال
متن کامل [PDF 824 kb]   (1116 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: کودکان
* نشانی نویسنده مسئول: گروه دندانپزشکی کودکان ،دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران.
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zarei M, Rajabnia M, Moghadamnia A A, Khafri S, Khodadadi E. Effect of different Vitis vinifera seed extracts on lactobacillus acidophilus and casei bacteria. Caspian J Dent Res 2021; 10 (1) :42-47
URL: http://cjdr.ir/article-1-316-fa.html

زارعی مطهره، رجب نیا مهدی، مقدم نیا علی اکبر، خفری ثریا، خدادادی عفت. اثر عصاره های مختلف هسته انگور سیاه بر باکتری های لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و لاکتوباسیلوس کازئی. مجله تحقيقات دندانپزشكي كاسپين. 1399; 10 (1) :42-47

URL: http://cjdr.ir/article-1-316-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 10، شماره 1 - ( 12-1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله تحقیقات دندانپزشکی کاسپین Caspian Journal of Dental Research
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 40 queries by YEKTAWEB 4612