دوره 4، شماره 1 - ( 12-1393 )                   | برگشت به فهرست نسخه ها


XML Print


،گروه دندانپزشکی ترمیمی، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بابل،بابل-ایران. ، faezeha64@yahoo.com
چکیده:   (12448 مشاهده)

مقدمه: کامپوزیتها از پرطرفدارترین مواد ترمیم هستند. هدف از این مطالعه بررسی مشکلات دندانپزشکان عمومی شهر بابل حین و پس از استقرار ترمیمهای کامپوزیت خلفی است .

مواد و روش ها: در این مطالعه داده ها به کمک پرسشنامه ای جمع آوری شد که شامل سوالاتی در مورد مشکلات حین و پس از ترمیمهای کامپوزیت خلفی بود. داده ها توسط تست کای مربع بررسی شدند.

یافته ها: بیشترین شکایت بیماران پس از استقرار ترمیمهای کامپوزیت گیر غذایی (۳۳/۴%)، شایعترین مشکل دندانپزشکان حین استقرار ترمیمهای کامپوزیت خلفی، تماس پروگزیمال نامناسب بود (۳۷/۲%)، بیشتر دندانپزشکان از فشار دادن نوار ماتریکس به دندان مجاور برای برقراری تماس پروگزیمال مناسب استفاده می کردند(۳۱/۲%). بیشتر دندانپزشکان از روش استقرار لایه لایه (۴۹/۳/%) و چسبهای عاجی دو مرحله ای توتال اچ (۶۸/۷%) طبق دستور کارخانه سازنده (۴۴/۲%) برای قرار دادن کامپوزیت استفاده می کردند. بیشتر آنها از روش پالیش مرطوب (۷۵/۶%) استفاده می کردند و ملاک اصلی انتخاب کامپوزیت به عنوان ماده ترمیمی در دندانهای خلفی، توانایی در ایجاد ایزولاسیون و ایجاد ترمیم مناسب بود (۴۱/۸%).

نتیجه گیری: به نظر می رسد افزایش دانش دندانپزشکان در مورد این مواد ترمیمی و آموزش مناسب می تواند سبب کاهش مشکلات حین و پس از استقرار ترمیمهای کامپوزیت شود.

متن کامل [PDF 549 kb]   (2888 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله کوتاه | موضوع مقاله: دندانپزشکی ترمیمی
* نشانی نویسنده مسئول: دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل-ایران.

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.